«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

προς τον «Παντοκράτορα του Δήμου»

Ο «Aρίων», παρά τη βροχερή ημέρα, πραγματοποίησε, έστω και με λίγους τολμηρούς, την περιπατητική διαδρομή που είχε προγραμματίσει, στο βουνό του Σταυρού, από το «Ξάγναντο» προς τον «Παντοκράτορα του Δήμου»!
Το βρεγμένο τοπίο, τα σύννεφα και η ομίχλη έδιναν μία παραμυθένια - ποιητική ατμόσφαιρα. από ψηλά αγναντεύαμε τον ανταριασμένο ελαιόκαμπο και τα απέναντι βουνά του Αγ, Mατθαίου, της Παύλιανης, του Γαρούνα και των Αγ. Δέκα... Νότια η λίμνη Κορισίων, η «άγριοθάλασσα. του Χαλικούνα... και προς τα (ΝΑ) ανατολικά τα Mοραΐτικα, τα Eπισκοπιανά, η Στρογγυλή και τα Κορνάτα.
Η εμπειρία ενός περιπάτου στο βουνό κάτω από βροχερό ουρανό είναι μοναδική ...όσο και να σας φαίνεται ακραίο σαν τόλμημα. Η βροχή είχε κάνει πιο λαμπερούς τους βράχους, πιο πράσινο το τοπίο και η βρεγμένη γη μύριζε υπέροχα. Όσοι ασχολούνται με τη φωτογράφηση τοπίου, ή με την βιντεοσκόπηση, την επόμενη φορά δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία...
Ο Σύλλογος «Αρίων»... θα το ξανακάνει!
Ελπίζουμε, την επόμενη φορά, να μη φοβηθείτε τη βροχή και να σας έχουμε μαζί μας... Δε θα χάσετε σας το εγγυόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου