«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Σταυριώτες, Αγιοκαϊτες, Μαντουκιώτες και άλλοι φίλοι της φύσης... ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την Εβδομάδα Περιβάλλοντος.

ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ - ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Ο «Αρίωνας» στο Παντοκράτορα των Αγίων Δέκα.

Στα πλαίσια του εορτασμού της διεθνής «Εβδομάδας Περιβάλλοντος» ο «Aρίωνας» συνέπραξε με οικολογικές ενώσεις και σωματεία που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, σε μία σειρά εκδηλώσεων (Καθαρισμός παραλιών Aγ. Νικολάου Περάματος και Σωτηριότησας, δεντροφύτεψη στο βουνό των Αγ. Δέκα, κλπ).







Έτσι οι κοντοχωριανοί Σταυριώτες και Αγιοκαϊτες, από κοινού με φίλους Μαντουκιώτες από την Κέρκυρα και με πολλούς άλλους, οργάνωσαν εκδήλωση στο ομώνυμο βουνό των Αγίων Δέκα.









Έγινε δεντροφύτεψη, ενημέρωση από την Πυραγό κ.Κολοβό για την πρόληψη των πυρκαγιών και... μία μικρή έκθεση ζωγραφικής, με έργα (του PSMavro) που έγιναν από ανακυκλώσιμα υλικά (παλιές κορνίζες και χαρτόνια από χαρτόκουτες). Η έκθεση είχε τίτλο «Πιντούρες σε σκάτουλα στο πατερό της Νούνας»!!!





Ο τίτλος έδωσε τροφή για πολλούς αστεϊσμούς ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Μετά από πολλές προσπάθειες οι μικροί μας φίλοι κατάφεραν τελικά να το μεταφράσουν στα... Νεοελληνικά... (Ζωγραφιές σε ξύλινο κουτί, από το πατάρι της Νουνάς) Η μικρή μας φίλη, που κατάφερε να το «μεταφράσει» κέρδισε φυσικά και το ζωγραφισμένο κουτί!

Φυσικά δεν έλειψαν τα κοκκινοπίπερα, τα σουβλάκια, το χωριάτικο κρασί, η μουσική και ο χορός που κράτησαν ως αργά!



Στην εκδήλωση - δεντροφύτεψη - γλέντι - συμμετείχαν και παρευρέθηκαν...
o Σύλλογος Προστασίας ΠEPIBAΛΛONTOΣ, η Περιβαλλοντολογική Eταιρία «Πλούτωνας», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αρίων» και η «Aδελφότης Μαντουκιωτών», το Eκκλησιαστικό συμβούλιο του Παντοκράτορα με τον αγαπητό Παπα Μενέλαο Πουλή, το τοπικό συμβούλιο του Δ.Δ. Αγίων Δέκα με τον πρόεδρό του κ. Ν. Πουλή, Aξιωματικοί και άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλή τον πυραγό κ. Κολοβό, φίλοι πολιτευόμενοι... καθώς και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Aχίλλειων κ. Ποταμίτης.

























Φυσικά την όλη εκδήλωση κάλυψε η γνωστή Δημοσιογράφος - φίλη πια, του «Αρίωνα» - κ Κ. Ζαχαροπούλου (Corfu T.V.).

Ο «Αρίωνας» μέσα από αυτή την εκδήλωση...θέλει να περάσει το μήνυμα ότι...
Ενδιαφέρων για το περιβάλλον πρέπει να δείχνουμε καθημερινά και όχι, να περιμένουμε να εκδηλώσουμε τις «οικολογικές μας ανησυχίες», μόνο στις «επετείους»...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου