«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ζωγραφική και παραδοσιακό γλέντι, στον Άι Ματθιά.

Η συνάντηση του «ΑΡΙΩΝΑ» με τη δημοσιογραφική - τηλεοπτική ομάδα της κ. Ζαχαροπούλου και η φιλική συμμετοχή του Συλλόγου, στα τελικά γυρίσματα ενός t.v. αφιερώματος, για τον Άι Ματθαίο.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Σέρβικο Mνημείο, το κάστρο του Γαρδικίου, τη λίμνη Κορισίων, τους Κέρδους και φυσικά το γραφικό ορμητήριο των «τελευταίων» (δυστυχώς) ψαράδων της περιοχής. Εκεί, δίπλα στο θαλάσσιο κανάλι, φίλοι ζωγράφοι, μέλη της Εικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης είχαν στήσει τα καβαλέτα τους και ζωγράφιζαν. Aκολούθησε ένα περιπετειώδες ανέβασμα στο βουνό του Άι Ματθιά, επίσκεψη στο μοναστήρι του Παντοκράτορα... και (επιτέλους) κάθοδος για την πλατεία του Άι Ματθιά. Εκεί επικρατούσε εορταστική ατμόσφαιρα. Μέλη του χορευτικού συγκροτήματος με πολύχρωμες παραδοσιακές Kερκυραϊκές στολές, μέλη της χορωδίας... αλλά και οι νοικοκυρές του Άι Ματθαίου με τα πλούσια παραδοσιακά τους εδέσματα... συνέθεταν με τη μοναδική μαγική εικόνα.

Η τελική πινελιά προστέθηκε από τους ζωγράφους που έστησαν τα καβαλέτα και εξέθεσαν τα έργα τους. Φυσικά, εκτός από τους μεγάλους, «θαυμαστές» των ζωγράφων ήταν τα παιδιά του Άι Ματθιά που χάρηκαν τους πίνακες με την ψυχή τους!





Οι Kερκυραίοι ζωγράφοι που ζωγράφισαν για τον Άι Ματθιά, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ...

Ασωνίτης Σπύρος
Βλάχου Μαριλή,
Γερογιαννάκη Ίνα
Γραμμένος Κώστας
Μικάλεφ Κωνσταντίνος,
Φρόνιμος Σπύρος.


Τον Π.Σ. «Αρίωνα» εκπροσώπησε ο Σταυριώτης ζωγράφος PSMavro



Πολλοί και εκλεκτοί οι παρευρισκόμενοι... φυσικά ξεχώρισαν με την παρουσία τους ο Νομάρχη Κέρκυρας κ. Στέφανος ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ και ο δραστήριος Δήμαρχος του Δήμου Μελιτειέων κ. Γιάννης ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ


Aναμφισβήτητα, όμως πρωταγωνίστριες της βραδείας ήταν οι δραστήριες γυναίκες του Συλλόγου του Άι Ματθιά... που με τη ζωντάνια και την ευγένειά τους μας κατέκτησαν όλους!



Mη θέλοντας να «κάψουμε» το θέμα... παραθέτουμε λίγες ενδεικτικές φωτογραφίες.
Περισσότερα θα δείτε στην εκπομπή της κ. Ζαχαροπούλου... που δεν πρέπει να χάσετε.
Πράγματι, για τα μέλη του «Αρίωνα» που συμμετείχαν σε όλα αυτά, ήταν μία εξαιρετική ημέρα... που την ακολούθησε μία γλυκιά νύχτα γεμάτη χρώμα γεύση μουσική τραγούδι... μα, πάνω από όλα, πολιτισμένη - ανθρώπινη συναναστροφή!
Πάντα τέτοια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου