«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Βόλτα στο Γαστούρι με «ανέβασμα» στην αγία Κυριακή...

Μια ημέρα «γεμάτη» με φύση και ομορφιά.







Η Κυριακή (17-5-09) για τον «ΑΡΙΩΝΑ» ήταν γεμάτη από φύση και ομορφιά.















Όλα άρχισαν το πρωί όπου (αρχικά) βολτάραμε στο παραδοσιακό Γαστούρι, θαυμάσαμε τα όμορφα παλιά σπίτια και ξεκουραστήκαμε στην πηγή της Aυτοκράτειρας της Αυστρίας - Ουγγαρίας Ελισάβετ.



Αξίζει το κόπο να το επισκεφτείτε και εσείς για να δείτε και τους τεράστιους πλατάνους που σίγουρα μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν «μνημεία της φύσης)!



Στη συνέχεια ακολουθήσαμε το παλιό μονοπάτι και ανεβήκαμε στο ομώνυμο λόφο της αγίας Κυριακής. Βαδίσαμε στα βήματα των παλαιών ευσεβών προσκυνητών αλλά... και στα βήματα της «θλιμμένης Αυτοκράτειρας» που σε αυτό το εκκλησάκι (της οικογενείας Βούλγαρη) ...ανέβαινε και αυτή, για να γαληνέψει και να προσευχηθεί.





Εκεί αφού θαυμάσαμε την υπέροχη θέα... έγινε και μία μικρή παρουσίαση της 2ης συμπληρωμένης εκδόσεις του Βιβλίου «Εκδρομές σε ορθόδοξα Μοναστήρια» του PSMavro, των εκδόσεων «Μύρτος».



Η συνέχεια... μετά από μία μικρή ανάπαυλα, περιλάμβανε συνάντηση με τη δημοσιογραφική - τηλεοπτική ομάδα της κ. Ζαχαροπούλου και συμμετοχή στα τελικά γυρίσματα ενός t.v. αφιερώματος για τον Άι Ματθαίο (T.V. Corfu).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου