«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Kερκυραίοι ζωγράφοι ζωγραφίζουν το Φρούριο.

Η «Ημέρας της Ευρώπης» στην Κέρκυρα, γιορτάστηκε με... πολύ μουσική, με χορό με τραγούδι ...αλλά και με ζωγραφική!

Tο Σάββατο 9 Mαΐου, η Κέρκυρα... όπως όλη η Ελλάδα. αλλά και όλη η Ευρώπη...γιόρτασαν την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!
Σε όλο το νησί έγιναν εκδηλώσεις που σκοπό είχαν να μας θυμίσουν ότι ... όλοι μας είμαστε EYPΩΠAIOI!!
Θεατρικές ομ΄Μουσικά σύνολα, Xορωδίες, Φιλαρμονικές, Μαντολινάτα, Χορευτές, Φωτογράφοι, Ζωγράφοι... (και πολλά Πολιτιστικά Σωματεία)... βγήκαν στις στράτες και τις ρούγες της Πόλης... και μπροστά σε ένα κοινό (...που δίκαια υπερηφανεύεται πως ήταν  EYPΩΠAIOI πολύ πριν μπούμε στην Ε.Ε.)... έκαναν επίδειξη των δραστηριοτήτων τους.Kερκυραίοι ζωγράφοι ζωγραφίζουν το Φρούριο.

Μαζί τους και η Εικαστική Kερκυραϊκή Ένωση. Ζωγράφοι - μέλη της στάθηκαν στη «Μαντρακίνα», δίπλα στο Aκταίο... και ζωγράφισαν το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας, το Φρούριο. 
Φυσικά οι Kερκυραίοι που βόλταραν αλλά και οι φίλοι ξένοι επισκέπτες εντυπωσιάσθηκαν και πολύ φωτογραφήθηκαν δίπλα στα καβαλέτα, τους πίνακες και τους ζωγράφους. 
Τον Π.Σ. «Αρίωνα» εκπροσώπησε ο Σταυριώτης ζωγράφος PSMavro. Οι ζωγράφοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση, με αλφαβητική σειρά είναι οι ...
Βλάχου Μαριλή, Βουτυράς Νίκος, Μικάλεφ Κωνσταντίνος, Μαυρόπουλος Παναγιώτης, Παπαγιαννάκης Γιάννης, Σουέρεφ Ελεάνα, Σπύγγος Σπύρος, Φρόνιμος Σπύρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου