«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος... (βοήθεια μας!!!)

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στα Λουκάτα, γιορτάστηκε, όπως κάθε φορά, με πρωινή λειτουργιά (στο παλιό ναό της αγίας Tριάδας, στον ομώνυμο λόφο) ...και με χωριάτικο γλέντι στην πλατεία Τζαμάνι, στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού.
Οι Λουκάτες γιόρτασαν παραδοσιακά την εκκλησιά τους, όπως της πρέπει!
Παρόντες στη δοξολογία ο Δήμαρχος κ. Καρίδης, ο αντιδήμαρχος κ. Ποταμίτης, ο πρόεδρος το Δ.Σ. κ. Μάμαλος, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Δ.Δ. Σταυρού κ. Mοραΐτης, ο σύμβουλος κ. Λούβρος κλπ... (αν ήταν και άλλοι... συνχορέστε μου την παράληψη). Πρωταγωνιστές και σε αυτή τη βραδιά ήταν το χορευτικό του Συλλόγου μας ...οι νεαροί «Αρίωνες», που με το κέφι τους ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους. Aλλά και ο κοντό χωριανός - φίλος από τους Άγιους Δέκα... έκανε πολύ καλή δουλεία. Με το στερεοφωνικό του, και με τις επιλογές του...«επένδυσε» μουσικά τη βραδιά με επιτυχία...
Άντε και του χρόνου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου