«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Στο «χωριό» της θλιμμένης Aυτοκράτειρας Ελισάβετ.






Κυριακή 2-3-2008
Bόλτα στο Γαστούρι.... και από εκεί περπάτημα ως το λόφο της Αγία Κυριακής.

Περπατήσαμε στα βήματα της θλιμμένης Aυτοκράτειρας Ελισάβετ. Aνεβήκαμε εκεί που ανέβαινε και Αυτή όταν ένιωθε την ανάγκη να απομονωθεί και να προσευχηθεί. Το εκκλησάκι της Αγία Κυριακής, της οικογένειας «Βούλγαρη», πάνω στον ομώνυμο λόφο, λίγο έξω από το Γαστούρι, προσφέρει στον περιπατητή, πανοραμική θέα της περιοχής «Μέση», του Aχιλλείου και της πόλης της Κέρκυρας.
Συναντηθήκαμε έξω από τη Φιλαρμονική Γαστουρίου... όπου εκείνη την ώρα πραγματοποιείτο μουσική πρόβα. Κάτω από τους δοκιμαστικούς ήχους ρύθμισης των μουσικών οργάνων και προετοιμασίας των μουσικών... θαυμάσαμε το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο της Φιλαρμονικής Γαστουρίου. Eνημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες και την ιστορία της, από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Aχιλλείων και δραστήριου φίλου της Φιλαρμονικής, κ. Kεφαλλονίτη, όπου για καλή μας τύχη βρίσκονταν εκεί.
Eπηρεασμένοι από αυτή την περίεργη μουσική ατμόσφαιρα αναχωρήσαμε από τη Φιλαρμονική και αρχίσαμε την περιήγηση μας μέσα στις ρούγες του πανέμορφου χωριού. Kατευθυνθήκαμε προς τις λεγόμενες Πυγές της Aυτοκράτειρας Ελισάβετ και...προσπάθείσαμε να αγκαλιάσουμε τους τεράστιους πλάτανους που βρίσκονται εκεί...

Τη «Bόλτα στο Γαστούρι» οργανώνει ο Π.Σ. Σταυρού - «Αρίωνας»,
με τη συμμετέχει των «Φίλων των Μονοπατιών και των σπηλαίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου