«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος... με μαθητές στο ΣΤΑΥΡΟ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «Σταυρός», ο γνωστός μας «ΑΡΙΩΝ»,
την Κυριακή 23 Mαρτίου 2008, υποδέχτηκε στην αίθουσά του, ομάδα μαθητών (φροντ. ΟΡΙΟ) που συνοδεύονταν από Φροντιστές - καθηγητές τους.
Σκοπός της επίσκεψης τους στο «Σταυρό», ήταν η περιήγηση τους, στον παραδοσιακό οικισμό «Κομιανάτα», βόλτα στο παλιό μονοπάτι του «Βουνού», επίσκεψη στις «Kάβες» (όπου οι παλαιοί Σταυριώτες έβγαζαν χώμα, για να φτιάξουν τα σπίτια τους)... και φυσικά «ανάβαση» στο παλιό ξωκλήσι, τον «Παντοκράτορα του Δήμου».




Τους μαθητές, εκτός από τα μέλη του «Αρίωνα, υποδέχτηκε (με περιπατητική περιβολή!) στο χωριό και ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος.
Ο Nομάρχης συνομίλησε μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές. Aναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου, μίλησε για το σεβασμό που απαιτείται ως προς τις παρεμβάσεις μας στους παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και για την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε, στο περιβάλλον και στη φύση γενικότερα... Στη συνέχεια, όλοι μαζί, διαβήκαμε τον παραδοσιακό οικισμό και κατευθυνθήκαμε προς το βουνό...
..........................................................................
Άλλη μία πεζοπορία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Κοινοτικού Προγράμματος, όπου δραστηριοποιείτε ο «ΑΡΙΩΝ» και που έχει σαν σκοπό την... «ANAΔEIΞH ΠOΛITIΣTIKΩN ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου