«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2008

Πραγματοποιήσαμε τη «Μεγάλη Βόλτα»

Στροφή Κογιεβίνα, Kάτω πηγάδι, Άι Νικόλα της Πέτρας, Παλιό υδραγωγείο, Αγ. Παρασκευή, Ξάγναντο Σταυρού.

Το κρύο ήταν τσουχτερό, κάτω από το μηδέν (-0)... η παρέα όμως ήταν μεγάλη, χαρούμενη και πολύ θερμή. Mαζευτήκαμε στου «Κογιεβίνα» και από το «Kάτω πηγάδι» κατευθυνθήκαμε προς τον Άι Νικόλα «της Πέτρας», όπου συναντηθήκαμε με άλλη ομάδα που ανέβαινε από τις Μπενίτσες. Aπό εκεί, μέσω τούνελ, κατευθυνθήκαμε προς τις πυγές του παλιού υδραγωγείου και μετά προς την Αγία Παρασκευή. Η βόλτα ήταν μεγάλη... και για ορισμένους (δικαιολογημένα) λίγο κουραστική... αλλά τελικά, άξιζε το κόπο!





Στην Αγ. Παρασκευή διαβάστηκαν μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο του Παναγιώτη Μαυρόπουλου «Πνευματικότητα και φύση», έγιναν χαιρετισμοί, ανταλλάχτηκαν απόψεις για οικολογικά θέματα της επικαιρότητας, ...και η ομάδα ξανά χωρίστηκε. Κάποιοι φίλοι επέστρεψαν, από το ίδιο δρόμο, στις Μπενίτσες... ενώ εμείς οι «τυχεροί» συνεχίσαμε την ανάβαση, από μονοπάτι, προς το χωριό Σταυρός... όπου και καταλήξαμε στα γραφεία του «Αρίωνα». Συμπεράσματα που βγήκαν από αυτή τη μεγάλη βόλτα ήταν κυρίως η αναγκαιότητα να υπάρξει μία πιο οργανωμένη παρέμβαση για την οικολογική αξιοποίηση της περιοχής και του μονοπατιού. Ας σημειωθεί ότι αυτό το μονοπάτι είναι το αγαπημένο πολλών ξένων περιηγητών πεζοπόρων που μας επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Η καλή κατάστασή, η καθαριότητα, η διάνοιξη, η σηματοδότηση και η προβολή του μονοπατιού θα βοηθήσει στην τουριστική αξιοποίηση της περιοχής και θα φέρει πολιτιστικό οικολογικό αλλά και οικονομικό όφελος στην περιοχή. Σε αυτή την προσπάθεια θα παίξουν σημαντικό ρόλο ο Δήμος και η Νομαρχεία... οι κοινότητες και οι τοπικοί σύλλογοι μόνο επικουρικά μπορούν να λειτουργήσουν. Ας ελπίσουμε στην ευαισθητοποίηση όλων τον αρμοδίων και υπευθύνων. Εμείς εδώ είμαστε!
..........................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου