«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2008

Περπάτημα για λίγους και Παρουσίαση βιβλίου, για τη φύση, στο βουνό των Αγίων Δέκα.

Η παρουσίαση έγινε υπό συνεχή βροχή, εν μέσο νεφελών, υπό τη σκέπη του Παντοκράτορα Την Κυριακή 3/2/08, (στα πλέσια προγράμματος «AΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ») είχε προγραμματισθεί περπάτημα στο μονοπάτι του παλιού Υδραγωγείου των Μπενιτσών! Η Φύση όμως είχε το δικό της πρόγραμμα! Για εκείνη την ημέρα είχε προγραμματίσει ΒΡΟΧΗ! Η εκδήλωση, όπως ήταν φυσικό ματαιώθηκε,... όχι όμως για όλους!
Εμείς, οι πιο τολμηροί (ως γνήσιοι φυσιολάτρες) προσαρμοστήκαμε στο κάλεσμά της και δεν αφήσαμε την ημέρα να πάει χαμένη. Το πρόγραμμα (για εμάς) απλός άλλαξε... και έτσι βρεθήκαμε από του Κογιεβίνα... στα σύννεφα! Aνεβήκαμε στο Μοναστήρι του Παντοκράτορα, στο βουνό των Αγίων Δέκα! Eπισκεφτήκαμε το Ναό... και εκεί, στο πρόναο, υπό συνεχή βροχή, ο συγγραφέας - ζωγράφος Παναγιώτης Μαυρόπουλος, διάβασε αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο, με το τίτλο «Πνευματικότητα και φύση»(*). Ότι έπρεπε δηλαδή! Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση. Mόλις άνοιξε ο καιρός, η ομάδα κατευθύνθηκε στην κορυφή του βουνού, για να θαυμάσουμε από εκεί τον Άι Γόρδι. Τότε ήταν που καταλάβαμε, στην κυριολεξία, τι θα πει «τοπίο στην ομίχλη»!
Φυσικά, το περπάτημα, στο παλιό Yδραγωγείο των Μπενιτσών, θα πραγματοποιηθεί, στο κοντινό μέλλων!
Yποσημείωση.
(*)Το νέο βιβλίο, του Συγγραφέα - Ζωγράφου PSMavro, «Πνευματικότητα και φύση», είναι το δεύτερο της σειράς με το χαρακτηριστικό - γενικό τίτλο «Πνευματικότητα»! Το πρώτο που κυκλοφόρησε ήταν το «Πνευματικότητα και Διατροφή»... και θα ακολουθήσουν και άλλα. Η σειρά είναι σε μικρό σχήμα και είναι έκδοση «Πύρινος Κόσμος». (Tηλ.: 210 36.02.883 - Fax: 36.11.234 - e-mail: info@pyrinoskosmos.gr) Όλα τα βιβλία του συγγραφέα (13 σύνολο), κείμενά και ζωγραφική δουλειά του, μπορείτε να τα δείτε στο Ιντερνετ, στις παρακάτω διευθύνσεις:
http://www.Pyrinoskosmos.gr - http://www.books.gr - http://pneymatikothta.blogspot.com - http://pmart.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου