«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2008

Η Κοπή της πίτας, του προγράμματος, στην «Κάβα του Ρεβιθιά»...
AΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ - ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΡΙΩΝ».
Χωριό Σταυρός / Δήμος Aχιλλείων / Κέρκυρα / Eλλάδα / Ευρώπη!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ προς όλα τα προεδρεία και τα μέλη των Φυσιολατρικών - Περιβαντολογικών - Πολιτιστικών - Αθλητικών Συλλόγων - Οργανώσεων και Κινήσεων... αλλά και προς όλους τους άλλους «ανένταχτους» φίλους του χωριού και του Συλλόγου μας... που ήρθαν μαζί μας και κόψαμε την πίτα του Προγράμματος «AΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ» όπου και δραστηριοποιείτε ο «ΑΡΙΩΝ».


Πιο πολύ όμως τους ευχαριστούμε για τα καλές ιδέες που ανταλλάξαμε, για τις γνώμες που ειπώθηκαν και για τις ωφέλιμες γνωριμίες που έγιναν! Ευχόμαστε όλος αυτός ο ενθουσιασμός που εκφράσθηκε να γίνει γρήγορα πράξη και να αποδώσει.
Η Κοπή της πίτας, του προγράμματος, έγινε μέσα στην «Κάβα του Ρεβιθιά»... (εκεί όπου οι προπάτορές μας έβγαζαν χώμα για να κτίσουν τα σπίτια τους) την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008, στις 11 π.μ.!
Όλα άρχισαν με μία περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό ΚΟΜΙΑΝΑΤΑ»... και συνεχίστηκαν, βαδίζοντας πάνω στο παλιό μονοπάτι που οδηγεί από τις Γράβες στο ξωκλήσι του Παντοκράτορα. (Γραφεία Συλλόγου - Αγνάντι - Δαφνάτα - Παραδοσιακός οικισμός Κομιανάτα - Σιάδι - Κάβα Ρεβιθιά - Καμένη Γραβα - Παντοκράτορας). Επιστροφή είχαμε από άλλο δρόμο, πιο βατό, από το βουνό.
Ο καιρός ήταν θαυμάσιος και όλα έδειχναν πως, ένα μικρό καλοκαίρι μέσα στην καρδιά του χειμώνα, μας έκανε το χατίρι να κάνει την εμφάνισή του ιδικά για μας! Όλοι το χαρήκαμε, ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι που δείξας ενθουσιασμένοι από την αναπάντεχη (γι' αυτούς) περιπέτεια μέσα τη φύση! ...δεν είναι συνηθισμένο βλέπεις, να κόβεις πίτα μέσα σε μία «σπηλιά»!.
Πάντα τέτοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου