«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2008

«Θεοφάνια» στο Σταυρό και κοπή Πίτας.


Τα φετινά «θεοφάνια» εορτάσθηκαν με ευλάβεια στην παλιά εκκλησία της Παναγιάς στο Αγνάντι, στο χωριό του Σταυρού. Mπροστά σε πολλούς Σταυριώτες που παρευρέθηκαν στην ιεροτελεστία τελεστικέ ο «Μεγάλος Αγιασμός», από το σεβαστό ιερέα Σπυρίδωνα Σπύνουλα.
Στην τελετή παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σουπιόνης (...εκπροσώπησε το δήμαρχο Aχιλλείων κ. Ερωτ. Καρίδι, που την ίδια ώρα, βρίσκονταν στην κεντρική τελετή, αγιασμού των Υδάτων, του Δήμου, στις Μπενίτσες) ... δημοτικοί σύμβουλοι - πολιτευόμενοι Σταυριώτες, από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και πολλοί φίλοι του χωριού από την πόλη της Κέρκυρας.
Μακριά από τις κάμερες...
Mετά την τελετή του «Αγιασμού»... στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ...έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας.
Εκτός των άλλων παρευρισκόμενων, ιδιαίτερη παρουσία, ήταν αυτή του Κομουνιστή Βουλευτή της Κέρκυρας κ. Μπ. Χαραλάμπους, που διάλεξε, αυτή την ημέρα, να τιμήσει το Π. Σύλλογο «Αρίωνα» και το χωριό Σταυρός, παρά να παρευρεθεί σε άλλες πιο «λαμπερές» κεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου