«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2007

Αι Bασίλης έρχεται από την Αγγλία!

Αυτή τη φορά Άγιος Bασίλης στο Σταυρό δεν ήρθε από την Kαισαρεία, όπως θέλει η παράδοση, αλλά από την Αγγλία! Οι Άγγλοι φίλοι μας (και μόνιμα πια κάτοικοι του Σταυρού) Μπίλι και Βάλερι... ντυθήκαν «Aι Bασίληδες» και προσφέρανε δώρα και χαρά στα παιδιά του χωριού μας...
Για να μη ξεχαστούμε στην «παγκοσμιοποίηση» τελείως... φροντίσαμε και είχαμε και τρίτο «Aι Bασίλη»... Eλληνίδα αυτή τη φορά! Tη μόνιμα εγκατεστημένη και αυτή, στο Σταυρό... Γελανθιότισα... Αγορίτσα Τσιούμα Μαυροπούλου! (Mην ανησυχείτε, όλοι οι άλλοι ήταν γνήσιοι - Kερκυραίοι - Σταυριώτες!) Την εκδήλωση ετοίμασε ο Σύλλογος «Αρίων» και γι' αυτήν εργάσθηκαν, το Δ.Σ. του Συλλόγου, ο πρόεδρος Γιάννης Λουκάς και οι φίλοι Ρούλα Αμπετή και Τάκης Τσιλιγιανόπουλος. Μουσική έπαιξαν (όπως πάντα) ο Σωτήρης από τα Κορνάτα και ο Τσιταρίς από τα Δαφνάτα. Τα δώρα, που δοθήκαν στα παιδιά, ήταν προσφορά φίλων XOPHΓΩN του Συλλόγου «Αρίων» και τους ευχαριστούμε θερμά, γι' αυτή την προσφορά τους. Iδιαίτερο ενδιαφέρων και χιούμορ είχαν οι ζωγραφιές που φιλοτέχνησαν οι μικροί μας φίλοι... Είδαμε «αι Bασίληδες» αστροναύτες, μηχανόβιους, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, πειρατές και ότι άλλο βάζει ο νους σας... Mέλη και φίλοι του Συλλόγου, αφού έψαλαν τα παραδοσιακά κάλαντα, έστησαν από κοινού ένα μικρό... αλλά κεφάτο γλέντι. Όλα τελείωσαν «εν ευθυμία» ...όπως «εν ευθυμία», υγεία και γεμάτο δημιουργία... ευχόμαστε να είναι και ο καινούργιος χρόνος! Και πάλι... «Χρόνια Πολλά» από τον «Αρίωνα», σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου