«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

«Προσκοπική υπόσχεσή» στις «κάβες» του Σταύρου.



Tο Σαββατοκύριακο του Αγίου Νικολάου, 6-7 Δεκεμβρίου, ο «Αρίων» φιλοξένησε την 6η ομάδα Προσκόπων της πόλης της Κέρκυρας. Τα μέλη του «Αρίωνα» ενημέρωσαν τους επισκέπτες για το, που βρίσκονται... τους μίλησαν για το χωριό του Σταυρού και τους εξιστόρησαν μύθους και παραδόσεις για τους παλιούς Σταυριώτες.




Οι Πρόσκοποι έκαναν πρακτική εκπαίδευση «χειμερινής διαβίωσης», «περιηγήθηκαν στην κάτω γειτονιά» και στον παραδοσιακό οικισμό «Κομιανάτα». Περπάτησαν πάνω στο παλιό μονοπάτι και επισκέφτηκαν τις «Κάβες», όπου οι παλαιοί Σταυριώτες έβγαζαν χώμα και πέτρες για να κτίσουν τα σπίτια τους.



Ο πρωινός περίπατος της Κυριακής τους εντυπωσίασε όλους. Όμως, για κάποιους από τους προσκόπους, αυτή η επίσκεψη στις «Κάβες» του Σταυρού, θα τους μείνει πραγματικά αξέχαστη. Ο λόγος είναι, γιατί, εκεί έδωσαν την «Προσκοπική υπόσχεσή» τους. Κάτι πολύ σημαντικό για όλους τους Προσκόπους του Κόσμου!


Oι Πρόσκοποι μαζεύουν μερικά από τα «αμάζευτα»... από τους αγώνες μοτοσικλέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου