«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Ευτυχισμένα παιδικά πρόσωπα και χαρούμένες φωνές στη γιορτή του ΑΡΙΩΝΑ





Αυτή τη χρονιά, ο Άι Bασίλης στο Σταυρό, ήρθε από τη Λευκάδα! Και βέβαια μας έβαλε πρώτους στη λίστα των επισκέψεών του, γιατί είχαμε το «μέσον» (...βλέπετε είναι Σταυριώτης Γαμπρός)!
Την Κυριακή που μας πέρασε λοιπόν, ο άγιος των παιχνιδιών και των παιδιών, ήρθε στα γραφεία του «ΑΡΙΩΝΑ» (συνοδευμένος από τον Σταυριώτη βοηθό του) και μοίρασε δώρα στα παιδιά του χωριού!

Iδιαίτερη στιγμή για την βραδιά (σε αναμονή του άι Bασίλη) ήταν η πετυχημένη ανάγνωση, από την νέα Σταυριώτισα, κ. Μαριάννα Μανέτα, ενός επίκαιρου παραμυθιού, από τα «ανέκδοτα» του Παναγ. Μαυρόπουλου. Η ανάγνωση του παραμυθιού έδωσε επιπλέων χριστουγεννιάτικο χρώμα στη βραδιά και κέντρισε ευχάριστα την φαντασία των παιδιών!

Στη μία από τις δύο αίθουσες, οι λαϊκοί οργανοπαίχτες, Σωτήρης και Τσιταρίς, «έντυσαν» μουσικά τη βραδιά, παίζοντας παραδοσιακά τραγούδια για τους μεγαλύτερους, ενώ... στη δεύτερη αίθουσα, νεαροί μουσικοί έπαιξαν πιο μοντέρνα κομμάτια σε ηλεκτρική κιθάρα!
Τα γλυκά για τα παιδιά ήταν άφθονα! ...ενώ, για τους μεγαλύτερους σέρβιραν «μεζές τις στιγμής» και προσφέρθηκε ντόπιο κρασί... έτσι, για την παρέα.

Και αυτή τη φορά οι αίθουσες του ΑΡΙΩΝΑ γέμισαν με ευτυχισμένα παιδικά πρόσωπα και χαρούμένες φωνές!
Για μια ακόμα φορά ο ΑΡΙΩΝΑΣ κατόρθωσε να «δημιουργήσει» ευχάριστες εικόνες στα παιδιά του χωριού. Εικόνες που (αύριο, όταν αυτά μεγαλώσουν) θα μετατραπούν σε νοσταλγικές αναμνήσεις! Αναμνήσεις που θα τα δέσουν συναισθηματικά με τον τόπο, τους φίλους και τους συγγενείς τους! Αυτό επιδιώκει ο ΑΡΙΩΝΑΣ... να «γράψει» πάνω στις αγνές παιδικές ψυχές... αυτά που... (πολλοί από εμάς) ...από καιρό, έχουμε ξεχάσει!

Χρόνια πολλά! Καλή Νέα Χρονιά!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου