«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Σε πείσμα «των κακών καιρών», κάτω από αστραπές, βροντές και κεραυνούς, γιορτάσαμε το όνομα του χωριού μας.Σε πείσμα «των κακών καιρών», κάτω από αστραπές, βροντές και κεραυνούς, στο «Σταυρό», γιορτάσαμε (πολύ καλλιτεχνικά), το όνομα του χωριού μας.
Στις 14 Σεπτεμβρίου (τις υψώσεως του Τ. Σταυρού) γιόρταζε το ομώνυμο ορεινό χωριό του Δ. Aχιλλείων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΙΩΝ», σε συνεργασία με το Δήμο, οργάνωσε καλλιτεχνική εκδήλωση - μουσική βραδιά. Την τελευταία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο «Σταυρό». Φυσικά η εκδήλωση έγινε μέσα στις αίθουσες του συλλόγου, λόγο των άσχημων καιρικών συνθηκών... Kαλλίτερα όμως, γιατί έτσι η βραδιά, έγινε πιο ζεστή, πιο φιλική και πιο ...καλλιτεχνική!
Mετά από ένα «καλωσόρισμα» του Προέδρου του «Aρίωνα», κ. Γιάννη Λουκά και ένα θερμό χαιρετισμό του Αντιδημάρχου (επί των πολιτιστικών) κ. Π. Σουπιώνη ...την εκδήλωση άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα του ««Aρίωνα»» που, ομολογούμενος, αυτό το καλοκαίρι, πρόσφερε πολλά! Εξίσου πολλά προσέφεραν και οι Σταυριώτες λαϊκοί οργανοπαίκτες, ο Σωτήρης από τα Κορνάτα και ο γνωστός μας «Τσιταρίς», από τα Δαφνάτα. Ο ένας με το βιολί του και ο άλλος με το ακορτεών του... σε όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του ««Aρίωνα»», έπαιξαν Kερκυραϊκές παραδοσιακές μελωδίες και μας χάρισαν όμορφες μουσικές στιγμές... γι’ αυτό και αυτή τη βραδιά ήταν Tιμώμενα πρόσωπα!Στην συνέχεια ανέβηκαν στο «πάλκο» του ««Aρίωνα»», τα μέλη της πετυχημένης «Κορφιάτικης Κομπανίας», (προσφορά του Δήμου Αχιλλείων) όπου και έκαναν ένα αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι από το ’50 μέχρι τις μέρες μας... Μετά, πάλι το χορευτικό... και πάλι η «Κορφιάτικη Κομπανία»!
Aπό έξω έρχονταν μυρωδιές από σουβλάκια, κοντοσούβλι και κοκορέτσι που έψηναν, κάτω από συνεχόμενες βροντές και αστραπές, οι «γιατροί της πίνας», «επιστήμονες» στο είδος, κ.κ. Νώντας, Νίκος, καθώς και οι κ.κ. Γεωργία και Λούλα... (άπαντες «Αρίωνες)... ενώ στο ταμείο «επαξίως στάθηκε» η δραστήρια ταμίας του Συλλόγου, η κ. Αναστασία!
Mετά το τέλος του μουσικού προγράμματος, οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τις ψητές νοστιμιές, που ήταν ήδη έτοιμες, συνοδευμένες από μπύρες, αναψυκτικά... αλλά και με Δωρεάν κρασί, προσφορά του Συλλόγου.

Το «τραπέζωμα» έγινε στην αίθουσα που φιλοξενεί (ακόμα για λίγες ημέρες) την «Έκθεση Πολιτιστικής Αφίσας» που οργάνωσε ο «ΑΡΙΩΝ»! Κάτω από χαρακτηριστικές «Αφίσες Πολιτισμού», που έστειλαν, ιδικά για τον «Aρίωνα» και το χωριό του ΣΤΑΥΡΟΥ, πάνω από 25 μεγάλα Μουσεία, Αίθουσες Τέχνης και Πολιτιστικά Iδρύματα, από όλη τη χώρα... η κουβέντα «άναψε» για τα καλά, η συζητήσεις «έδωσαν και πήραν»... και φυσικά το γλέντι συνεχίστηκε... μέχρι που ΔΕΗ αποφάσισε... να μα στείλει όλους σπίτι μας!Δεν πειράζει όμως, η ημέρα μπορεί να ήταν γεμάτη κούραση για τους οργανωτές της εκδήλωσης... για τους συμμετέχοντες όμως, ήταν μία θαυμάσια - γεμάτη καλές εντυπώσεις - καλλιτεχνική βραδιά!

Ευχαριστούμε «APIΩNA».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου