«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ένα νέο μονοπάτι ανοίχτηκε στο Σταυρό με πρωτοβουλία του Δήμου Αχιλλείων.



Εκτός από τα μονοπάτια που ανοίχτηκαν πρόσφατα από τους εθελοντές του «Βριλλησός» ...ανοίχτηκε ακόμα ένα με πρωτοβουλία του Δήμου Αχιλλείων. Είναι το μονοπάτι που οδηγεί από το «κάτω πηγάδι», μέσω της «Λότζας», στο λόφο της Αγίας Τριάδας στα Λουκάτα και αντίστροφα. Μάλιστα στο πίσω μέρος της εκκλησιάς τοποθετήθηκαν και όμορφα πρακτικά ξύλινα καθίσματα με τα αντίστοιχα τραπέζια. Διαμορφώθηκε έτσι ένας πολύ όμορφος χώρος για ανάπαυλα, ξεκούραση των πεζοπόρων... αλλά και χώρος κατάλληλος για μελλοντικά πικ-νίκ.


Το άνοιγμα αυτού του μονοπατιού είναι σημαντικό γιατί από το «κάτω πηγάδι» μπορεί ο περιπατητής να οδηγηθεί (μέσο άλλου μονοπατιού) στις πηγές του Παλιού Αγγλικού Yδραγωγείου και από εκεί στις Mπενίτσες. Το «έργο» εντάσσετε σε γενικότερο «Πρόγραμμα Διάνοιξης Μονοπατιών» που υλοποιεί ο Δήμος Αχιλλείων και σε άλλα χωριά της περιοχής.

Ας περπατήσουμε και ας χαρούμε το νέο μονοπάτι και ας ευχηθούμε...
Του χρόνου, να μπουν και σε άλλα μέρη παγκάκια... π.χ. στον Παντοκράτορα στο βουνό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου