«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Tο Σταυριώτικο ΓΛΕΝΤΙ στα ΚΟΡΝΑΤΑ



Τη περασμένη Δευτέρα το βράδυ, στην Παναγιά Bλαχέρνα στα ΚΟΡΝΑΤΑ, κάναμε ένα πετυχημένο «ΣΤΑΥΡΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ»! Κορνάτες, Σταυριώτες, κοντοχωριανοί και φίλοι του «Αρίωνα»,
γλεντήσαμε, όλοι μαζί, σαν τον παλιό καλό καιρό, δίπλα την παλιά εκκλησιά του καπετάν Γιωτάκη στα στα ΚΟΡΝΑΤΑ! Μαζί μας και οι νέοι φίλοι του «Σταυρού»... τα μέλη του Ορειβατικού - Φυσιολατρικού Συλλόγου «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» που αυτές τις ημέρες προσφέρουν μία πραγματικά υποδειγματική ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ εργασία στα ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ του «Σταυρού»!.





Στο Γλέντι παραβρέθηκαν σας, μεταξύ άλλων, ο Κομιανάτης Πρόεδρος Εμπόρων - Kαταστηματαρχών της Κέρκυρας κ. Κομιανός... καθώς και οι δύο Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχιλλείων, κ.κ. Σουπιόνης και Ποταμίτης.








Θα πρέπει να αναφερθούμε στην εξαιρετική παρουσία του Χορευτικού Συγκροτήματος του «Αρίωνα» που πραγματικά εντυπωσίασε! Φυσικά, η επιτυχία του γλεντιού ήταν εξασφαλισμένη γιατί είχαμε μαζί μας τους δύο Θαυμάσιους παραδοσιακούς μουσικούς... το Σωτήρη από τα Κορνάτα και τον Tσιταρής από τα Δαφνάτα του Σταυρού! Όπως θα πρέπει να αποδώσουμε εύσημα και στους δύο σπεσιαλίστες ψήστες... το συμπατριώτη μας Σπύρο Λουκά από τα Λουκάτα και τον νέο φίλο μας, Διαμαντή Παπαδόπουλο... τον πρόεδρο του «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ»! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένεια Γιωτάκη, που διευκόλυνε την πραγματοποίηση αυτού του πετυχημένου Σταυριώτικου Γλεντιού στα Κορνάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου