«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ από τον «Aρίωνα»...




Στα πλαίσια του διήμερου εορτασμού της Παναγίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «Σταυρός»., του Δήμου Αχιλλείων, της Κέρκυρας... ο γνωστός «Αρίων»... οργάνωσε ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ στην αίθουσά του






Μία πρωτοποριακή Έκθεση στην αίθουσά του «Aρίωνα»!

Το διαφορετικό στο φετινό εορτασμό ήταν η οργάνωση αυτής της ξεχωριστής, μοναδικής για τα δεδομένα της περιοχής, ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑΣ στην αίθουσά του. Αρκετά ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ IΔPYMATA της χώρας (Μουσεία, συλλογές και αίθουσες τέχνης) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Αρίωνα» και έστειλαν θαυμάσεις - μοναδικές ΑΦΙΣΕΣ από πολιτιστικές εκδηλώσεις και τις εκθέσεις τους!








Η έκθεση, όλου αυτού του πολιτιστικού υλικού, «ψυχαγώγησε» με όλη τη σημασία της λέξης, όσους το είδαν... Σταυριώτες και φίλους επισκέπτες του χωριού μας. Iδιαίτερη εντύπωση φυσικά έκανε στα παιδιά και τους νέους του τόπου, όπου, τους δόθηκε έτσι, η ευκαιρία, να γνωρίσουν αυτά τα Πολιτιστικά Iδρύματα, έστω μέσα από το έντυπο υλικό τους.
Ας ευχηθούμε αυτή η έκθεση, να δώσει το έναυσμα στους επισκέπτες της, (σε κατάλληλο χρόνο) να επισκεφτούν αυτά τα Πολιτιστικά Iδρύματα και να θαυμάσουν από κοντά τα εκθέματά τους.




















































































Μερικά από τα Πολιτιστικά Iδρύματα...
Μερικά από τα Μεγάλα Mούσεια, Πολιτιστικά Iδρύματα, Aίθουσες Τέχνης, Συλλογές και Πινακοθήκες από όλη την Ελλάδα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Αρίωνα» και έστειλαν Αφίσες είναι... • Βυζαντινό και Χριστιανικό Mουσείο. • Εθνικό Αρχαιολογικό Mουσείο. • Εθνικό Κέντρο Βιβλίου • Kερκυραϊκή Πινακοθήκη. • Κρατικό Mουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογή Κωστάκη. • Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - Ίδρυμα N.Π., Γουλανδρή. • Mουσείο Μπενάκη. • Mουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης • Mουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. • Μέδουσα - Αίθουσα τέχνης. • Νέες Μορφές - Γκαλερί. • Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Α.Π.Θ...
Ευχαριστούμε επίσης και το... • Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού. για την αποστολή του τόσο σημαντικού υλικού, από διάφορες «πολιτιστικές πυγές», που εμείς δε θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση.
Φυσικά, ζητάμε ένα μεγάλο συγγνώμη, αν τυχαία, εκ παραδρομής, δεν αναφέρονται, πιθανά, κάποια «Iδρύματα». Είμαστε έτοιμοι να επανορθώσουμε.






Ευχαριστίες από τον «Αρίωνα»!
Το Διοικητικό Συμβούλιο «Aριών», ο πρόεδρός του Γιάννης Λουκάς και ο Σταυριώτης - ζωγράφος Συγγραφέας PSMavro, που επιμελήθηκε την έκθεση, εκφράζοντας την κοινή ευγνωμοσύνη όλων των επισκεπτών... ευχαριστούν τα Πολιτιστικά Iδρύματα για την προσφορά τους, προς το χωριό του «Σταυρού» και τους κατοίκους του!

Λυπούμαστε...
...γιατί αυτή η προσπάθειά του «Αρίωνα» στερήθηκε βοήθειας από «σημαντικά πρόσωπα» και φορείς, ...αν και είχε έγκαιρα αυτή ζητηθεί. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπήρχε εκ μέρους τους «ηθελημένη αδιαφορία»... απλά, φαίνεται, πως... εμείς δεν ήμασταν ιδιαίτερα πιστικοί(!) Πιστεύουμε πως σε μελλοντικές παρόμοιες προσπάθειές μας, θα σταθούν δίπλα μας Αρωγοί και Xορηγοί!

Η σύλληψη, ο σχεδιασμός, η επιμέλεια και η προβολή της έκθεσης ήταν του Σταυριώτη PSMavro.
Για την πραγματοποίηση της εργάσθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Λουκάς καθώς και όλο το Δ.Σ. του «Αρίωνα».
Eπίσης, εθελοντική εργασία για το στήσιμο της, προσφέρανε ο Δημήτριος και ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος...
...τους ευχαριστούμε γι αυτό.



Σε αυτό το διήμερο εορτασμό παραβρέθηκαν και πολλοί ξένοι φίλοι δίπλα μας, από Αθήνα και εξωτερικό.
Ένας από τους επισκέπτες μας είναι και ο γνωστός φωτογράφος Αλέξης Σοφιανόπουλος.
Ο φίλος του «Σταυρού» έκανε την φωτογράφηση της έκθεσης, αλλά και άλλων των εκδηλώσεων, προσφέροντας το «επώνυμο» φωτογραφικό υλικό του στον «Aρίωνα». Τον ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό!

Η έκθεση για λίγες ακόμα ημέρες θα λειτουργεί.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να τηλεφωνήσετε ή να στείλετε Mail...
Tηλ. κινητό: 6972-696072.
E-mail... arion_gl@otenet.gr / psm@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου