«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Προωθημένο μήνυμα

Από: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΜΑΛΟΣ
Ημερομηνία: 26 Μάρτιος 2009 9:41 μμ
Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιά σειρά απο σημαντικές αποφάσεις πήρε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αχιλλείων.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:
1. Η συμμετοχή του Δήμου Αχιλλείων στην παγκόσμια πρωτοβουλία του W.W.F. που έχει ως τίτλο << η ώρα της γης>> και αντικείμενο τη συμβολική αλλά και έμπρακτη αντίδραση,
ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Εξεδόθη ψήφισμα και κάλεσμα ώστε όλοι οι Δημότες,το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 και ώρα 20:30,να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα,στέλνοντας έτσι ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
2. Η σύσταση τριών νέων προσωποπαγών θέσεων ( Ι.Δ.Α.Χ.) Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου,και η μεταφορά και των τριών τελευταίων υπαλλήλων που πλεόναζαν στην Κ.Ε.Δ.Αχ. στον
Δήμο.´Ετσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία,η μεταφορά όλου του προσωπικού της πρώην Αναπτυξιακής επιχείρησης,που μετετράπη σε Κοινωφελή στον Δήμο Αχιλλείων,κάτι που εξέφραζε την βούληση από την πρώτη στιγμή,τόσο του Δημάρχου κ.Ερωτόκριτου Καρύδη ,αλλά και του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Η έγκριση του προυπολογισμού της Δημοτικής χορωδίας ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ έτους 2009.
4. Η ανάθεση της προετοιμασίας και της υποστήριξης υποβολής των φακέλων δράσεων του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.
5. Η έγκριση πρότασης Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου Δήμου Αχιλλείων για την ανέγερση Δημοτικού Καταστήματος σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου εκτάσεως 25 στρεμμάτων.
6. Αποφασίστηκε η προβολή του Δήμου στον Ισπανόφωνο Ετήσιο Οδηγό που εκδίδεται υπο την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
7. Η σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης.
8. Η συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας.
9. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι συζητήθηκε στην ημερήσια διάταξη η μελέτη της Νομαρχιακής Αυτιδιοίκησης για χωροθέτηση δραστηριοτήτων στον Νομό Κέρκυρας (Οχλούσες χρήσεις,
Λατομικές Ζώνες,Γεωργική Γη,Παρόδια Δόμηση,Β.Ι.Π.Ε κ.λ.π)
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Μάμαλος,έγινε μια εκτενής,ενδιαφέρουσα, άκρως εποικοδομητική και πολύ υψηλού επιπέδου συζήτηση.
Σ' αυτήν πήραν μέρος οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων καθώς επίσης εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Αχιλλείων,οι οποίοι και εξέφρασαν τις απόψεις τους.
Απο την συζήτηση διεφάνη οτι είναι ανάγκη επιτέλους να γίνει χωροταξικός σχεδιασμός στην Κέρκυρα.
Υπήρξε όμως και έντονος προβληματισμός, ειδικά όσον αφορά την θέση που υποδεικνύεται απο τους μελετητές για την εγκατάσταση των καυσίμων.Το συγκεκριμένο μέρος,που σημειωτέον ειναι ανάμεσα απο τα ξενοδοχεία "MARBELLA και MIRAMARE",με πανέμορφες και προσβάσιμες παραλίες και που συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό τουριστών ντόπιων και ξένων,ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες,είναι απορίας άξιον πως δεν ελήφθη υπ' όψιν,ότι είναι προστατευόμενη περιοχή "NATURA".
Η παρόδια δόμηση ,οι χρήσεις γεωργικής γης και η κατασκευή ΒΙΟ.ΠΑ. στις Βαρυπατάδες, απασχόλησαν επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο και ανέδειξαν πολλές αδυναμίες της μελέτης.
Διαπιστώθηκε η παντελής έλλειψη πρόβλεψης για τα ελαιοτριβεία ,καθώς επίσης και για τα σφαγεία ,μιά κατ´ εξοχήν οχλούσα χρήση ,που βρίσκεται στη θέση "Ποντή" του Δήμου Αχιλλείων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε,η συζήτηση επί του συγκεκριμμένου θέματος,να επανέλθει στην επόμενη Συνεδρίασή του στις αρχές Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου