«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, στο Xωριό μας,



Ο φετινός εορτασμός της 25ης Μαρτίου, στο Xωριό μας, έγινε με βροχερό καιρό. Ακόμα και για τις καθιερωμένες εορταστικές κωδωνοκρουσίες... χρειάσθηκε ομπρέλα!! Η Δοξολογία έγινε με τις παρουσίες... του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μάμαλου, του προέδρου του Δ.Δ κ. Αλ. Mωραΐτη, του συμβούλου κ.Γ. Λούβρου και φυσικά του προέδρου του «Αρίων» κ. Γιάννη Λουκά.








..........................................................................
Ο νέος πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου, του Δ. Αχιλλείων κ. Γ. Μάμαλος μας πληροφόρησε...

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών στο Mνημείο των Ηρώων και μετά... ακολούθησε μία ΩΦEΛIMH θερμή συνάντηση - συζήτηση, των κκ. Μάμαλου, Mωραΐτη, Λουκά... στα γραφεία του συλλόγου!
Ο νέος πρόεδρος του Δ. Συμβουλίου, του Δ. Αχιλλείων κ. Γ. Μάμαλος μας πληροφόρησε για την εγκατάσταση της ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΝΕΡΟΥ στο δρόμο του βουνού, για τη διαμόρφωση της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ στα Λουκάτα, για την έγκριση κονδυλίων για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ που θα ενώνει τον Σταυρό με τον Άνω Γαρούνα, καθώς και για την έγκριση κονδυλίων (πρόγραμμα Θησέας) για την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ!!!
Πολύ ενθαρρυντικά όλα αυτά!




..........................................................................
Το «ΞΑΓΝΑΝΤΟ» ομόρφυνε ακόμα περισσότερο.

Με ευκαιρία... ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι, το γνωστό μας «ΞΑΓΝΑΝΤΟ» (σήμα κατατεθέν του χωριού μας) ομόρφυνε ακόμα περισσότερο. Πλακοστρώθηκε όλο, ενώ η βαριά μυλόπετρα κατέβικε από τους παλιούς τσιμεντόλιθους και σταθεροποιήθηκε σε μία όμορφη ασφαλή βάση. Tέτοιες πρωτοβουλίες είναι υποδειγματικές και βοηθούν στην προβολή του τόπου μας.
..........................................................................
Τ.V. CORFU το Σάββατο του Λαζάρου στο χωριό μας

Κάτι ακόμα σημαντικό είναι η προγραμματισμένη (για το Σάββατο του Λαζάρου) επίσκεψη στο χωριό μας, του τοπικού Τ.V. CORFU καναλιού. Η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Τζαμάνι, στον παραδοσιακό οικισμό Λουκάτα, στις 5μμ. όπου είστε καλεσμένοι όλοι. Θα τραβηχτούν πλάνα από την εορταστική συνάντηση, όπου και θα χρησιμοποιηθούν για την τηλεοπτική προβολή του χωριού μας. Φαγητά, γλυκά και ποτά, καλό δεχόμενα από όλους - για όλους!
Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλες ειδοποιήσεις.
..........................................................................


Και μία «ηρωική» ζωγραφιά...

Σας παραθέτουμε και μία εορταστική «ηρωική» ζωγραφιά, που ζωγράφισε ο Π. Μαυρόπουλος στον τοίχο του σπιτιού του, εμπνευσμένος από τα «κλασικά εικονογραφημένα» (τα θυμάστε?) και τις παλιές λαϊκές σχολικές ζωγραφιές...

Χρόνια Πολλά, καλά και ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου