«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣYNANTHΣH» ζωγράφων στο Σταυρό.

Το λεγόμενο «Σάββατο του Λαζάρου» όποιος θα ανέβαινε στο χωριό «Σταυρός» (Δήμος Αχιλλείων) και θα περνούσε έξω από την κεντρική εκκλησία του χωριού, θα έβλεπε μία περίεργη και ασυνήθιστη εικόνα... Zωγράφοι είχαν στήσει τα καβαλέτα τους, ζωγράφιζαν και εκθέτανε τα έργα τους!!!Φυσικά όλους αυτούς τους καλλιτέχνες δεν τους έπιασε κάποια ακατανόητη καλλιτεχνική υστερία... Όλοι ήρθαν προσχεδιασμένα στο «Σταυρό» για να τιμήσουν το χωριό και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίωνα», παίρνοντας μέρος στα γυρίσματα μιας T.V. εκπομπής που σκοπό έχει την παρουσίαση του όμορφου χωριού του Δήμου Αχιλλείων. Ιστορία, περιήγηση, παράδοση, τέχνη, γεύση,... τα πάντα θα έχει αυτή η εκπομπή! (Φωτογραφίες απο τα Σταυριώτικα Εδέσματα μπωρείτε να δείτε στο blog με τον τίτλο «Κήποι και Γέυσεις Αλκίνοος», στην ηλεκτρονική διεύθεινση ...http://kipi-alkinoos.blogspot.com/2009/04/tv-corfu.html) Η τήλε παρουσίαση του «Σταυρού» προγραμματίζεται αμέσως μετά το Πάσχα (Πέμπτη4-6μμ και Σάββατο3-5μμ) από το Kερκυραϊκό κανάλι «T.V. CORFU»!
Eμπνεύστρια και υπεύθυνη για την εκπομπή είναι η γνωστή παρουσιάστρια κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου.

Σημαντικός συντελεστής αυτής της εμπνευσμένης πρωτοβουλίας είναι και ο πρόεδρος της Εικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης (ΕΙ.Κ.Ε. - WWW.eike.gr) κ. Σπύρος Φρόνιμος, που κινητοποίησε τους φίλους ζωγράφους, ...επισκέφτηκε μαζί τους το χωριό, φωτογράφισαν, επέλεξαν θέματα και τελικά φιλοτέχνησαν θαυμάσιους πίνακες ζωγραφικής με θέματα από το «Σταυρό»!
Οι ζωγράφοι που συμμετείχαν στην παρουσίαση είναι... Βλάχου Μαριλί, Μαυρόπουλος Παναγιώτης, Μικάλεφ Κωνσταντίνος, Σαλβάνος Δημήτρης, Σιγουράκου Ασπασία και Φρόνιμος Σπύρος.
Ελπίζουμε αυτό το γεγονός να επαναληφθεί και του χρόνου. Ο «Αρίωνας» σκέπτεται να καθιερώσει μία ετήσια, ανοιχτή σε όλους τους Kερκυραίους καλλιτέχνες «ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣYNANTHΣH» στο Σταυρό.
Σας παραθέτουμε φωτογραφίες των ζωγράφων που συμμετείχαν... καθώς και τα εμπνευσμένα έργα τους.

Βλάχου Μαριλί. Το σπίτι της κ. Aντζελλίνας, στα Κομιανάτα, στο Σταυρό.


Μαυρόπουλος Παναγιώτης, Kερκυραϊκή ύπαιθρος.


Μικάλεφ Κωνσταντίνος, Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στα Λουκάτα, στο Σταυρό.


Σαλβάνος Δημήτρης, Η κ. Αλεξάνδρα στο Σιάδι, στα Κομιανάτα, στο Σταυρό.


Σιγουράκου Ασπασία To αρχοντικό των Μπουκουβαλέων, στα Κομιανάτα, στο Σταύρο.


Φρόνιμος Σπύρος. Παλιό σπίτι στο Σταυρό.


Οι ζωγράφοι... Σαλβάνος Δημήτρης, Φρόνιμος Σπύρος, Σιγουράκου Ασπασία, Μικάλεφ Κωνσταντίνος, PSMavro και Βλάχου Μαριλί.

Θυμηθείτε... την Πέμπτη 4-6μμ και το Σάββατο 3-5μμ, του Πάσχα, να μη χάσετε την T.V. παρουσίαση του Σταυρού, από το «T.V. CORFU». Για κάθε άλλη πληροφορία, καλέστε στο τηλέφωνο 6972696072

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου