«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ας αρχίσουν οι χοροί... και τα πανηγύρια!

Το πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος, στα Λουκάτα, στο χωριό «Σταυρός» του Δήμου Aχιλλείων.

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος στα Λουκάτα, γιορτάστηκε με πρωινή λειτουργιά (στο όμορφο παλιό ναό της αγίας Tριάδας, στον ομώνυμο λόφο) και με γλέντι το βράδυ, στην πλατεία όπου βρίσκετε η «παιδική χαρά». Οι Λουκάτες (μαζί με όλους τους Σταυριώτες) γιόρτασαν την εκκλησιά τους! Παρόντες στη δοξολογία μεταξύ άλλων) και ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Πουλημένος συνοδευμένος από τον κ. Kεφαλλονίτη. Iδιαίτερα στο πανηγύρι, σε πείσμα της οικονομικής δυσπραγίας οι Σταυριώτες «το έριξαν έξω» για τα καλά! Πρωταγωνιστές στη βραδιά ήταν η «Kερκυραϊκή παρέα» όπου τα μέλη της, με τη μουσική, το τραγούδι και το κέφι τους ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους «πανηγυριστές». Φυσικά στο πανηγύρι, εκτός από τους Σταυριώτες, παραβρέθηκαν και οι Τοπικοί Σύμβουλοι του χωριού καθώς και «πολιτευόμενοι» από όλες τις παρατάξεις του Δήμου Aχιλλείων.
Το πανηγύρι οργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος του «Σταυρού», ο γνωστός μας «ΑΡΙΩΝ» ...με νέο Δ.Σ. Ήταν μία καλή αρχή για τα πανηγύρια που θα ακολουθήσουν. Χρόνια Πολλά! ...από το «Σταυρό» και Καλό Καλοκαίρι πια!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου