«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Και πάλι, Γερμανοί φυσιολάτρες στο βουνό του Σταυρού!













Τελικά αυτοί οι Γερμανοί φαίνεται πως εκτιμούν ιδιαίτερα την φύση της Kερκυραϊκής ενδοχώρας! Μία ακόμα (ξεχωριστή) ομάδα φυσιολατρών περπάτησε στα μονοπάτια του Σταυρού και γνώρισε από κοντά την Kερκυραϊκή φιλοξενία του «Αρίωνα». Και λέμε «ξεχωριστή ομάδα» γιατί την οδήγησε στο χωριό μας ένας «ένθερμος φίλος» του «Αρίωνα»!




Ο φίλος - Δαμιανός Βασιλειάδης εκτός από, γνωστός, Συγγραφέας και πολιτικός διανοητής, είναι και μανιώδης αναζητητής παλαιών μονοπατιών, φίλος της φύσης και της παράδοσης... απασχολείτε δε, με αυτή την «ενασχόληση» του, με απίστευτη σοβαρότητα και γνώση. Έχει παντού, στην Ευρώπη, φίλους και ποτέ δεν ξεχνά όταν τους «συνοδεύει» να τους φέρνει και από το Σταυρό. Τον ευχαριστούμε γι’αυτό... γιατί έτσι, γίνετε ακόμα πιο γνωστό το μικρό αλλά όμορφο, χωριό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου