«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

«Σήμερα τα Φώτα και Αγιασμοί»...»





...και Κοπή Πίτας στον Αρίωνα!

Η ημέρα των «Θεοφάνιων» ήταν λαμπερή και φωτεινή... από όλες τις πλευρές και με όλες τις έννοιες! Ο μεγάλος αγιασμός έγινε στην εκκλησιά της Παναγίας στο Αγνάντι από το σεβαστό Ιερέα Σπύρο Σπύνουλα... ενώ το Δήμο εκπροσώπησε ο Aντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σουπιόνης.
Παρών (όπως πάντα) και ο πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος κ. Αλέκος Mοραΐτης.




Στη συνέχεια έγινε Αγιασμός και καθιερωμένη Κοπή Πίτας στο Σύλλογο ΑΡΙΩΝ!
Mετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του «Αρίωνα» Γιάννης Λουκάς... έγινε η «κοπή» της (πραγματικά νόστιμης) πίτας... που παρεμπίπτοντος είχε μέσα δύο φλουριά (!)... με αντίστοιχα ασημένια δώρα... (Ευγενική προσφορά του καταστήματος «Gold Line Jewellery», Φιλαρμονικής 9)




Παρών, στην κοπή της πίτας του «Αρίωνα» (για μία ακόμα φορά) και ο «φίλος του Σταυρού» (όπως δήλωσε ο ίδιος) βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Μπάμπις Χαραλάμπους! Ο βουλευτής ευχήθηκε, αλλά... κυρίως ζήτησε την «επαγρύπνηση όλων», για τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στο νέο χρόνο!




Στο ίδιο «μήκος κύματος» κινήθηκε στο χαιρετισμό του και ο Aντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Σουπιόνης επικεντρώνοντας όμως τα λόγια του, κυρίως στα δυσάρεστα γεγονότα στην Παλαιστίνη. Ταυτόχρονα μετέφερε και τους χαιρετισμούς προς τον «Αρίωνα» και τους Σταυριώτες, του Δημάρχου Αχιλλείων κ. Ερωτόκριτου Kαρύδη (ο οποίος ήταν εκτός νησιού)!














































Ο αγαπητός πρόεδρο του Σταυρού, κ. Αλέκος Mοραΐτης, ευχαρίστησε τους κ.κ. Χαραλάμπους και Σουπιόνη για την παρουσία τους... καθώς και για την υποστήριξη που δείχνουν προς το Σταυρό. Στη συνέχεια, αφού ευχήθηκε όλους τους Σταυριώτες, εξήρε για μία ακόμα φορά, το έργο του «Αρίωνα» και ζήτησε από όλους «συμπαράσταση και συμμετοχή» στο έργο του συλλόγου.



Μακάρι η ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ και η ΣYMΠNOIA, που εκδηλώθηκε από ΟΛΟΥΣ, σε αυτό τον εορτασμό... με αποδώσει γρήγορα καρπούς... με έργα και προσφορά... για το ΣΤΑΥΡΟ και τους κατοίκους του!
Χρόνια πολλά πατριώτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου