«ΑΡΙΩΝΑΣ» Ένας θρυλικός ποιητής - κιθαρωδός της αρχαίας Ελλάδας, που καταγόταν από τη Λέσβο. Φέρεται ότι έζησε στην αυλή του Περίανδρου, τυράννου της Κορίνθου. Θεωρείται επινοητής του διθυράμβου. Σήμερα «ΑΡΙΩΝ» ονομάζεται ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ EΞΩPAΪΣTIKOΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ στο Χωριό «Σταυρός», στη Κέρκυρα.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

...στη γιορτή της Παναγιάς!



Πέντε ζωγράφοι... στη γιορτή της Παναγιάς, στο χωριό «Σταυρός»!



Στο χωριό «Σταυρός» - του Δήμου Αχιλλείων - αυτή τη φορά, η γιορτή της Παναγίας είχε και ...καλλιτεχνική διάσταση! Πέντε ζωγράφοι, από την Eικαστική Kερκυραϊκή Ένωση, παρουσίασαν έργα τους, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ». Έτσι, στη γιορτή της Παναγιάς, οι «πανηγυριστές» είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και την «φιλότεχνη» πλευρά τους!





Φυσικά (όπως αναμενόταν από τους οργανωτές) αυτοί που επισκέφτηκαν την έκθεση ήταν λίγοι σε σχέση με τους «πανηγυριστές»... ήταν όμως μια «καλή μαγιά» για το μέλλον. Eνθαρρυντικό ήταν ότι την έκθεση επισκέφτηκαν αρκετά μικρά παιδιά με τις μητέρες τους, νεαρά άτομα και νεαρά ζευγάρια...





Mεγάλη τιμή για το «Σταυρό» ήταν και η επίσκεψη στον «Αρίωνα» του φημισμένου γλύπτη Γιώργου Μέγκουλα όπου με την παρουσία και τον καλό του λόγο, ενθάρρυνε τα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν να οργανώνουν «διαφορετικές» πολιτιστικές εκδηλώσεις! Τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.



Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στην «Eικαστική Kερκυραϊκή Ένωση» και στον πρόεδρό της ζωγράφο κ. Σπ. Φρόνιμο για τη συμμετοχή μελών της σε αυτή την μικρή έκθεση. Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρίων» (μέσο του προέδρου του) ευχαριστεί λοιπόν, τους ζωγράφους της «Eικαστικής Kερκυραϊκής Ένωσης»... Μ. Βλάχου, Κ. Γραμμένο, Κ. Μικάλεφ, PSMavro και Σπ Φρόνιμο.... γι’ αυτή την ευγενική τους συμμετοχή.



Kατά τα άλλα... οι εορταστές δοκίμασαν την λεγόμενη παραδοσιακή «ορφανή» μακαρονάδα (που προσφέρθηκε σε όλους από τον «Αρίωνα») απόλαψαν το σουβλάκι τους στα κάρβουνα, και διασκέδασαν με μουσική και χορό στην αυλή της παλιάς εκκλησίας γνωστής ως «Παναγιά Αγνάντων»!





Για τους πανηγυριστές μαγείρεψαν εθελοντικά γυναίκες του χωριού - μέλη του συλλόγου - ενώ χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και άλλα οι μικροί «Αρίωνες»!!!







Γλέντι γίνονταν ταυτόχρονα και στο γνωστό μαγαζί του Mπούτσικα... με ψητά, χορό και «ζωντανή» μουσική!
Φυσικά η υπήρξε καθιερωμένη Δοξολογία μοιρασθήκαν τα «σπερνά» και έγινε «περιφορά του Επιταφίου».



Στις εκδηλώσεις του διήμερου παραβρέθηκε σύσσωμη και η Δημοτική Αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αχιλλέιων κ. Ερωτόκριτο Καρίδι.